Ann-Sophie Schmid

Meet our colleague Ann-Sophie and gain an exciting insight into her diverse role as HR Business Partner.

Meet
Ann-Sophie Schmid
HR Business Partner

"At the interview, I had the feeling that there was a respectful, friendly and professional atmosphere at HSO. I felt a lot of freedom to shape my job as I see fit."

How long have you been working at HSO?

I have been working as an HR Business Partner since January 2022. Initially, I was responsible for end-to-end recruiting for the CRM service line, Sales & Marketing and the ITC team. I was also responsible for active sourcing, managing application processes and drawing up employment contracts.

For about six months now, the focus of my work has shifted to the areas of health management, event organization and administrative HR activities. This includes, for example, fleet management, preparatory payroll accounting activities and also topics such as company pension schemes or advising our employees on employment, social and tax law. I also support our managers in personnel matters and evaluations. Maintaining employee absences is also part of my area of responsibility.

Why did you choose HSO as your employer?

Because I had the feeling at the interview that there was a respectful, friendly and professional atmosphere here. I was given the freedom to do my job as I see fit.

How big is the team you work in?

Our HR department currently consists of eight colleagues.

What does a normal working day or week look like for you?

My topics are very varied. My area of responsibility, especially in the admin area, thrives on unpredictable things that happen. That makes my job very varied and exciting.

What do you like most in your work?

Colleagues come to me with all kinds of questions and are happy if I can help them. Thanks to my wide range of tasks, I can usually provide good support and then both sides are happy. They trust me and know that I'm listening.

All vacancies

What is the biggest challenge in your role?

In my role as HR Business Partner, I sometimes have to deliver bad news.

Which values are important to you and why?

Cooperation, further development, entrepreneurial spirit. But also value orientation, respect, friendliness and growth.

Have there been any special moments for you during your time at HSO so far? If so, which ones?

When I won the Leadership Award from the management for my hard work in December 2022 after less than a year with the company.

How or from where do you work?

Mainly remotely. The great flexibility we offer allows me to balance my private and professional life.

"If you want to be part of an open team that delivers great technology, but also likes to have fun together, then this is the place for you. Team spirit and compassion are very important at HSO."

Ann-Sophie Schmidt

What would you tell someone who is interested in working for us?

If the person wants to be part of an open team that implements great technology, but also enjoys having fun as a team, this is the right place for them. Team spirit and compassion are very important here. Sometimes, when we're out and about together, it feels like a big school trip - in a positive sense.

How do you envision your future career at HSO?

I have settled into my new topics well. Now I'm looking forward to delving deeper into some areas and learning new things.

More jobs

Find vacancies for you!

NL Rotterdam

Leadership, Marketing, Finance, IT, HR & Legal

Assistant Controller (Rotterdam)

Wil jij ontdekken waar je talenten liggen en waar jij de meeste energie van krijgt? Binnen HSO krijg jij de mogelijkheid om je breed te ontwikkelen!Wat ga je doen? Jij bent degene die de zorg en verantwoordelijkheid draagt voor het financiële aspect van al onze projecten. Hiervoor werk je samen met collega’s van verschillende afdelingen en stem je af met onze projectmanagers. Je bent op de hoogte van de lopende zaken omtrent projecten en budgetten en je gaat nauwkeurig te werk. In het dagelijks werk ben je druk bezig met het opstellen van rapporten en analyseren van de cijfers. Multitasking is voor jou dus geen enkel probleem. Met jouw kennis en kunde ben je in staat om financiële informatie beschikbaar te stellen, zodat alle betrokken partijen tijdig, volledig en juist geïnformeerd worden.  Jouw werkzaamheden  Aanspreekpunt voor collega’s rondom lopende projecten;  Het ondersteunen bij het bewaken van processen rondom de projectadministratie;  Controleren en verwerken van de urenregistratie;  Opstellen activastaat;  Helpen bij het doen van de aangifte omzetbelasting;  Ondersteunen bij de maand- en jaarafsluiting.  Wat ga je doen? Helpen bij het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het inboeken van inkoopfacturen, het boeken van de bank en het opstellen van verkoopfacturen;  Ondersteunen bij de maand- en jaarafsluiting;  Verbeteren van de processen door automatisering en het inbouwen van controls in de processen;  Opstellen en beoordelen van periodieke rapportages en analyses van financiële resultaten en andere KPI’s door middel van PowerBi;  Bijdragen aan de inrichting van monitoringssystemen. 

Learn more
NL Veenendaal

Leadership, Marketing, Finance, IT, HR & Legal

Assistant Controller (Veenendaal)

Hi, Assistant Controller! Wil jij ontdekken waar je talenten liggen en waar jij de meeste energie van krijgt? Binnen HSO krijg jij de mogelijkheid om je breed te ontwikkelen!Wat ga je doen? Jij bent degene die de zorg en verantwoordelijkheid draagt voor het financiële aspect van al onze projecten. Hiervoor werk je samen met collega’s van verschillende afdelingen en stem je af met onze projectmanagers. Je bent op de hoogte van de lopende zaken omtrent projecten en budgetten en je gaat nauwkeurig te werk. In het dagelijks werk ben je druk bezig met het opstellen van rapporten en analyseren van de cijfers. Multitasking is voor jou dus geen enkel probleem. Met jouw kennis en kunde ben je in staat om financiële informatie beschikbaar te stellen, zodat alle betrokken partijen tijdig, volledig en juist geïnformeerd worden.  Jouw werkzaamheden  Aanspreekpunt voor collega’s rondom lopende projecten;  Het ondersteunen bij het bewaken van processen rondom de projectadministratie;  Controleren en verwerken van de urenregistratie;  Opstellen activa-staat;  Helpen bij het doen van de aangifte omzetbelasting;  Ondersteunen bij de maand- en jaarafsluiting.  Wat ga je doen? Helpen bij het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het inboeken van inkoopfacturen, het boeken van de bank en het opstellen van verkoopfacturen; Ondersteunen bij de maand- en jaarafsluiting; Verbeteren van de processen door automatisering en het inbouwen van controls in de processen;  Opstellen en beoordelen van periodieke rapportages en analyses van financiële resultaten en andere KPI’s door middel van PowerBi;  Bijdragen aan de inrichting van monitoringssystemen. 

Learn more
NL Veenendaal

Leadership, Marketing, Finance, IT, HR & Legal

Office Manager

Jij bent de spil in ons team: Als Office Manager zorg jij voor een vlekkeloze werkdag!Join the JourneyBen je sociaal en houd je ervan om de handen uit de mouwen te steken? Word je blij van een gastvrije beleving verzorgen voor onze collega's en bezoekers? Heb je daarnaast affiniteit met facilitair beheer? Dan is deze combinatierol als Office Management wellicht interessant voor jou! Wat ga je doen?Je bent het gezicht van HSO. Alle collega's en bezoekers die ons kantoor binnenlopen zien jou met een grote glimlach en worden hartelijk door je begroet. Of het nu gaat om het aanbieden van een kopje koffie aan een gast, het regelen van een gezellig diner, of het organiseren van een bloemetje voor nieuwe medewerkers, jij weet het allemaal te regelen! Je zult komen te werken op ons hoofdkantoor in Veenendaal waar je ook verantwoordelijk bent voor het algemeen beheer van het kantoor en het oppakken van projecten op het gebied van facilitair management. Je werkt nauw samen met de Facility Manager en de collega’s van de receptie in Rotterdam en Veenendaal. Jouw werkzaamheden kunnen we als volgt samenvatten: je bent er om mensen te helpen, ondersteunen en blij te maken, en je zorgt ervoor dat ons kantoor altijd representatief, hygiënisch en veilig is. Jouw werkzaamheden Het beheren van de receptie/front office en het verwelkomen van bezoekers. Het helpen van collega's met diverse vragen en verzoeken. Het verzorgen van een gastvrije ervaring voor zowel collega's als bezoekers. Het algemeen beheer van het kantoor, inclusief het signaleren en oplossen van problemen op het gebied van representativiteit, hygiëne en veiligheid. Je bent het aanspreekpunt voor alle zaken m.b.t. het restaurant, de keuken en de sanitaire voorzieningen. Het schakelen met externe partijen zoals leveranciers, cateraars en schoonmaakdiensten. Het beheren van administratieve zaken met betrekking tot facilitair management. Het onderhouden van contacten met leveranciers. Het aanspreekpunt zijn voor alle medewerkers van HSO voor zaken die binnen jouw werkgebied vallen.

Learn more