Meet Ahmad Nafouri. Always working on improvements and innovations

From student to Technical Cloud Consultant

Meet
Ahmad Nafouri
Technical Cloud Consultant | HSO Netherlands

"HSO asked me if I wanted to stay and the answer was an obvious yes."

I joined HSO in 2018 as a traineeship for my studies which were for 9 months and at the end, they asked me if I wanted to stay and the answer was an obvious yes.

That was the first step to what is now a career I love. I started officially as a technical consultant trainee and my journey with HSO took me from trainee consultant, through to junior consultant and now I am a Technical Cloud Consultant.

Four core global values are very representative

I am working for the security team within HSO and monitoring developments and working for an integration team and for some big customers. So it is all very varied work and that is something I really like about my role. I also work remotely but in a hybrid way where I am in the office once or twice a week when it is needed.

The four core global values are very representative of HSO. In particular, I am always working on improvements and innovations so collaborative innovation is a really core value to me personally too. I have already taken the steps required to work toward being a senior technical architect and I am looking forward to a long future at HSO.

HSO Netherlands

Related job opportunities

NL Veenendaal

Consulting & Technology

Solution Architect Customer Engagement D365

Als Solution Architect ben jij gedurende de klantreis het inhoudelijke geweten en help je organisaties hun doelstellingen te realiseren. Jij lost complexe business vraagstukken op door de juiste vertaling en inrichting te maken naar technologie. Sterker nog: met Dynamics 365 overtref je de verwachtingen van de klant. Jij bent functioneel verantwoordelijk voor de implementatie van de integrale CE-oplossing. Ben je een ervaren Senior Consultant of Solution Architect en wil je vooroplopen met innovatie en technologie? Dan is HSO CRM Solutions op zoek naar jou!Jij stelt bij jouw klanten de roadmap op voor nieuwe projecten en zorgt dat er een solide, consistente en toekomstbestendige oplossing wordt ontworpen. Jij bent een sparringpartner voor het senior management en jij fungeert als spin in het web tussen klant, jouw technische en functionele collega’s en de projectmanagers. Daarnaast geef jij input voor de doorontwikkeling van branche oplossingen van HSO. Vaak ben jij ook betrokken en ook verantwoordelijk voor de realisatie van de oplossing. Jij vindt het daarom fijn om zelf ook in de klei te staan, om zorg te dragen dat jouw oplossingen worden gerealiseerd, de kwaliteit van de oplossing hoog is en de klanttevredenheid toe neemt. Jij hebt nauw contact met andere Solution Architecten, Lead Consultants, Projectmanagers en Accountmanagers om up-sell en cross-sell te spotten en proactief de klant en jouw (internationale) collega’s te verrassen met nieuwe kennis en branche inzichten.Jij bentEen ontwerper! Jij bent goed in staat om het bedachte en ontworpen applicatie landschap ook overtuigend te presenteren aan de klant (veelal IT-director, afdelingshoofden, key users architect, projectmanager).Een strateeg! Je bent een gedreven professional met een klantgerichte en stressbestendige instelling! Jij bent analytisch, creatief en communicatief sterk. Daarnaast geef je graag feedback en sta je altijd klaar voor jouw team.Een visionair! Jij bent van mening dat stilstand achteruitgang is en bent daarom altijd op zoek naar mogelijkheden om je kennis te vergroten. De kennis die jij hebt opgedaan deel je graag met je collega’s. Delen is voor jou vermenigvuldigen.

Learn more
NL Veenendaal

Consulting & Technology

(Senior) Consultant Customer Engagement D365

Als Consultant Customer Engagement D365 vertaal je de vraagstukken van de klant naar de beste oplossing. Wil je voorop lopen met innovatie en technologie? Dan is HSO CRM Solutions op zoek naar jou! Jij helpt met jouw kennis en persoonlijkheid het verschil bij onze klanten en helpt HSO groeien.Jouw uitdagingen: Jij lost complexe business vraagstukken op door de juiste vertaling en inrichting te maken naar technologie; Sterker nog: met dynamics 365 overtref je de verwachtingen van de klant; Samen met het projectteam zorg je voor een vlekkeloze implementatie; Je bent het aanspreekpunt voor de klant en de verbindende schakel tussen betrokken teams en partijen.

Learn more
NL Veenendaal

Consulting & Technology

Technical Architect Power Platform

Als Technical Architect ben je eindverantwoordelijk voor de technische architectuur op de korte en lange termijn in projecten en sales trajecten. Je beschrijft en ontwikkelt de technische architectuur inclusief de integraties die daarbij komen kijken. Naast het ontwerpen van migratiescenario’s, onderhoud je ook contact met de technische en inhoudelijke stakeholders bij de klant en HSO. Het maken en uitdragen van technische best practices richting klanten en (interne) collega’s. Als Technical Architect ben je de motivator voor de technische collega’s van het klantteam. Als digital leader naar de klant ben je in staat om breder te kijken dan de oplossing die wij leveren maar zie je deze in het totale end-to-end klantproces. Als Technical Architect ben je verantwoordelijk voor het technische deel van de oplossing. Daarnaast: Je bent betrokken in de designfase en bepaalt welke technologieën kunnen worden gebruikt in welke scenario's. Je draagt bij aan de technische best practices van HSO en draagt deze ook uit naar de klant en het team. Je fungeert als technische vraagbaak voor de technische en functionele consultants. Daarnaast houd je je bezig met integraties met andere (third-party) applicaties, je denkt mee over integration patterns. Je zorgt ervoor dat alles in source control terecht komt en dat er automatisch uitgerold wordt d,m,v, Azure DevOps pipelines. Samen met de Product Owner stel je een roadmap op voor technische verbeteringen. Wat vertellen onze huidige technische architecten over deze rol?“Het werk als technische architect is heel erg uitdagend en gevarieerd. Je werkt samen met hele leuke collega’s op projecten. Op het project ben je verantwoordelijk voor de algehele kwaliteit en samenhang van het IT-landschap. Primair binnen de kaders van het project. Echter doordat je implementatie altijd samenhangt met andere systemen ben je ook veel bezig met het landschap buiten het Microsoft project. Je bepaalt samen met de klant waar je naartoe gaat over de jaren heen en ziet jouw plannen dan werkelijkheid worden. Als je het leuk vindt is er ook altijd ruimte om op de inhoud in te gaan. Als je dat doet ben je vooral bezig met de complexe onderdelen van het project en dat is erg leuk en uitdagend.Naast de projecten houd je je bezig met de best practices van HSO. Je krijgt daardoor altijd de nieuwe ontwikkelingen mee en krijgt de kans om daar wat mee te doen.”

Learn more

"I like the freedom I have to work remotely and the culture of HSO, if you need help from your colleagues, they will always make time to help you with whatever you need."

Ahmad Nafouri Technical Cloud Consultant | HSO Netherlands

What are your ambitions?

I have already taken the steps required to work toward being a senior technical architect and I am looking forward to a long future at HSO

all Vacancies at hso